2013. június 25., kedd



Ennek a mesének nincs eleje és nincs vége. Minden része emlékekből él, azzal táplálkozik és az viszi tovább. 
A történet egyszerű: a lány reménytelenül szeret valakit. Egy olyan fiút, aki észre sem veszi. Ismerős ugye? Lehet, hogy neked is van egy ilyen barátnőd, vagy éppen Te lehetnél a főszereplő. Talán ismerik egymást vagy barátok, de a fiú nem gondol rá úgy. Szerencsétlen érzés mikor annyi mindent szeretnél mondani és rengeteg érzés dúl benned, de nem mondhatod ki, magadban kell tartanod. 

Mimi sokat gondolt rá, hogy mennyi értelme lenne a kapcsolatuknak. Attól félt, hogy a viszonzott szerelem kioltja a vonzódást és, akkor mindennek vége. Egy dologban biztos volt: képtelen lenne enélkül az érzés nélkül élni. Mondjuk, ha nem találkoznának  minden nap és az élet máshová sodorná őket ez, akkor sem múlna el egészen. Megkophatna, elhalványulna, de pont olyan értékessé válna, mint egy lepréselt virág vagy egy régi üveg bor amit a szekrény tetején őrizgetünk. Megtanulna együtt élni vele, olyan szintre csökkenne, ami nem teszi tönkre. Ezzel együtt élné meg a napokat, így lenne boldog, és szomorú is. 

Rengeteg idő kell hozzá, hogy az embernek ne legyenek borús gondolatai ettől. A szerelem - bár Mimi erről elég keveset tudott - olyan lehet, mint egy szirmait bontó virág. Így nyílnak meg a párok is egymásnak, hogy megismerjék és megszeressék a másikat. Aztán eldöntheted, hogy kitéped gyökerestül a földből vagy életed végéig öntözöd és vigyázol rá. A reménytelen szerelemnek egyetlen feltétele van: a távolság. Ezt kegyetlenül megköveteli magának, hogy amikor fizikailag közel van hozzád a lelke ugyanolyan messze marad. Ráadásul ott a magány mert ebben a kapcsolatban egyedül vagy. Ezt az érzést nem szívesen osztod meg másokkal. Mimi is sokszor érezte úgy, hogy jó lenne csak úgy elmesélni valakinek, hogy szereti a naplementét, és reggelire mindig pirítóst eszik. 
Adni jobb, mint kapni, de mikor szeretet adsz és nem viszonozzák az csendben kicsinálja az embert. Olyan ez a szeretet csomag, mint egy levegővel teli lufi, amiben a végén nem marad semmi. 
Mimi azt is el akarta mondani neki, hogy már attól rosszul van, ha más lányokról beszél. Ilyenkor leginkább az jár a fejében, hogy Ő miért nem elég jó, hogy belőle mi hiányzik, ami másokban meg van. Ezeket a gondolatokat viszont sosem mondta ki csak mosolygott és próbálta azt kívánni, hogy legalább az egyikük legyen boldog. 

Megpróbált elfeledkezni erről az egészről, aminek az lett eredménye, hogy még rosszabb volt, mikor az eszébe jutott. Néha meg rettenetesen féltékeny volt más szerelmes párokra nem értette, nekik, hogy mehet olyan könnyen, hogy Ő ezt miért nem érdemli meg. Csak egy kis boldogságot szeretett volna kapni. Később mindig rájött, hogy gyerekes dolog duzzogni emiatt. Mindenkinek a saját életével kell foglalkoznia. 
Ez egy meg nem történt néma szerelem, amiben nem jó élni. Tele van fájdalommal és buktatókkal, mégsem lehet kiszállni belőle, hiába rángatod az ajtót, ha nem nyílik ki. 
El kell fogadnod, hogy soha nem lesz beléd szerelmes és ez örökre szól. Nem lehetsz mindig okos és bölcs, néha csak fiatal vagy és szomorú. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése