2012. június 18., hétfő

Sziasztok! Mivel nyár van és rengeteg a szabadidőm és rengeteget olvasok, meg szeretem a könyveket ezért úgy döntöttem, hogy nyáron heti egy-két alkalommal teszek fel könyv ajánlót. (Természetesen csak olyan ajánlók kerülnek fel amiket olvastam.)
Szóval itt az első ajánló, két érdekes könyvvel.


Nora Roberts - Tüzes nyár

Tartalom: 
Nora Roberts lebilincselően izgalmas regényében a missoulai tűzugrók, azulie-k életébe és munkájába nyerhetünk bepillantást. Ők azok a vakmerő harcosok, akik ejtőernyővel érkeznek a tomboló erdőtüzekhez, és halált megvető bátorsággal veszik fel a harcot az elemekkel. Rowan Tripp kislánykora óta a tűzoltás szerelmese, hiszen az apja, a híres Vasember, azulie-k egyik élő legendája. Rowan imádja az izgalmat és a kihívást, de a magánéletében meglehetősen visszafogott és gyanakvó.
Gulliver Curry, a korábbi rohamosztagos tűzoltó újoncként jelentkezik azulie-khoz. A jóképű fiatalembernek azonnal megakad a szeme Rowanon, és a lány elutasító magatartása sem riasztja el. Izgalmas románc kezdődik kettejük között, miközben együtt dolgoznak és harcolnak.
Aztán furcsa események történnek a zulie-k bázisán. Mindenkit megrázott a tavalyi szezon tragédiája, amikor az egyik társuk egy rosszul sikerült ugrás miatt a lángokban lelte a halálát. Úgy tűnik, a múlt tovább kísért ebben a szezonban is, és Rowan titokzatos támadások céltáblájává válik. Közben a tűz sem kíméli őket, és az ő munkájukban különösen fontos a bajtársak összetartása. De mi van, ha nemcsak az anyatermészet erőivel kell felvenniük a harcot, hanem egy rosszindulatú ellenséggel is? Vajon lehetséges két fronton küzdeni, és elkerülni a további tragédiákat?

Személyes vélemény: 

Ha valakinek a nyári szünetbe akad egy-két szabad órája, akkor csak ajánlani tudom a lazításhoz ezt a könyvet. Nagyon érdekes témáról szól, ezt már tartalmából lehet sejteni, sok a bonyodalom, és az izgalmas helyzetek. Van benne szerelem, barátság, akció, összetartás. 

Idézet a könyvből:

"… – Gull felhajtotta a tizenegyedik adagot. (tequila) 
– Én is megittam az enyémet. – Sztovics felmutatta az üres poharát, majd lazán a padlóra csúszott. 
– Elájult. – Cards kihúzta Sztovics nevét a tábláról. 
– Nem ájultam el! – Sztovics a padlón fejve felemelte a kezét. – Teljesen magamnál vagyok. 
– Ha kéredzkedés nélkül elhagyod a székedet, kiestél. 
– Ki hagyta el a székét?"



Nick Earls - A barna 48 árnyalata

Tartalom:

A 17 éves ausztrál Dan utolsó, rendhagyó évét kezdi a középiskolában. Szülei Genfbe költöztek, ő pedig Jacqhez, a nagynénjéhez költözik, aki barátnőjével, Naomival bérel házat. Jacq nem hétköznap nagynéni: 22 éves, rövid fekete haja van, egyetemre jár és basszusgitározik. Nem csoda tehát, ha Dan élete alaposan felkavarodik: meg kell próbálnia megtanulni a "túlélést" ebben a számára teljesen más világban, megküzdeni az egyre nehezebb iskolai feladatokkal, a rátörő új érzelmekkel, a legváratlanabb helyzetekkel.

A barna 48 árnyalatának már különös címe is utal rá, hogy története csak látszólag hétköznapi: a szerző rengeteg humorral, helyenként finom iróniával, máskor abszurd szituációkon keresztül ábrázolja a felnőtté válás "rögös útjait".

Személyes vélemény:

Azért szerettem olvasni ezt a könyvet mert vicces, és közel áll a fiatalok világához. Egy tizenéves fiú bőrében találhatjuk magunkat aki vívódik a reménytelen szerelemmel, és úgy az egész élettel. Nekem szükségem volt erre a könyvre, ha mást nem egy végig nevetett délutánt bárki nyerhet vele. :)

Idézet a könyvből:

"Differenciálszámítás: dolgozom rajta, a cél eljutni arra a pontra, ahol most a szexszel vagyok – vagyis elsajátítani mindent, ami elméletben lehetséges, és ennyi. A szex esetében siralmas állapot, a differenciálszámításnál viszont maga a tökély."

"A jövendőbeli barátnőm – aki annyira laza és annyira jól érezné magát nálunk – olyan könnyedén veszi a dolgokat, hogy egyelőre elfelejtett felbukkanni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése